2022-12-21 976 瀏覽
👸🏻👧🏻早前暑假一家人去左鹽田梓一日遊😆同大家分享一下個度既野食🤭-鹽田梓既餐廳就得2間 呢間鄉誼茶座就比較有特色😆近郊外 下面就係鹽田 而我地原本都想試出名既土窟雞 但係無訂就無得叫了💔🍴柴火燒豬頸肉 $138🥲上枱個時已經凍曬... 但都仲食到少少柴火味 豬頸肉份量唔算多 口感一般 有d失望🍴客家釀豆腐 $78同平時去餐廳食既客家釀豆腐唔同 佢係炸到成舊豆腐都脆卜卜 有d特別 味道就中規中矩啦🍴時令有機菜 $88係菜心 煮到幾淋 講話係有機就感覺再健康d😂但份量就有d少🍽️豆腐花 佢附近就仲有一間食茶果同豆腐花既小店 豆腐花就正正常常 無咩特別 👸🏻👧🏻總結🤭鹽田梓都係一個比人去郊遊既地方 當遊客都體驗下都唔錯 但對食物的要求就唔好太高啦🤣🤣 📍鄉誼茶座 @西貢鹽田仔洲鹽田梓村

🍴柴火燒豬頸肉 $138

🍴客家釀豆腐 $78