2017-08-18 1453 瀏覽
一直都係食lunch~俾拌菜一定俾最平or最少份量先,人多就唔會。拌菜無得續加,白飯都無得加!一個人食飯嘅話,食完佢地就即刻「唔好意思,出邊仲有好多人排隊!」食海鮮麵,d麵全部軟曬!食牛排骨白菜湯,之前都有3塊排骨,今日只有一塊!!總之小貴,態度差!🌟番外篇🌟今日坐對面一個港女!港女食排骨湯,因為嫌煮唔夠耐,d肉無自動甩出黎,用筷子匙羹係咁篤d肉出黎,都篤唔出黎,找店員投訴,店員話已經煮耐啦,港女要求用教剪,剪落個小d肉確實已經淋嘎啦(其實韓式排骨好大件,排骨上面有筋,而且面積大,所以d肉無咁易篤落黎)👇👇👇港女開始食飯全程皺眉頭!一副好委屈嘅樣....於是開始將情緒發洩係無辜嘅人身上.............1,對腳伸到黎對面既係我個位,對腳直程系我下面!完全無唸過佔咗人地嘅位。2,有外國客人係佢後邊借位去隔離檯,同港女話「excuse me」,港女望下後邊,令返轉頭,無動於衷.....😑😑個外國人見情況都傻咗....3,係咁飲茶,飲咗成壺...一路飲一路作戲...個表情好似話「我好委屈好可憐啊~」就係死都唔走,就係唔俾你做生意...店員過黎催佢4,5次都無反應....店員再過來催,
🌟番外篇🌟
今日坐對面一個港女!港女食排骨湯,
👇👇👇
3,係咁飲茶,飲咗成壺...一路飲一路作戲...個表情好似話「我好委屈好可憐啊~」就係死都唔走,就係唔俾你做生意...店員過黎催佢4,5次都無反應....店員再過來催,仲催埋我!關我鬼事啊?我唔係同佢一起嘎🙄🙄
🙂借蔡康永一句話「有公主病的都不是公主,只是有病!」
🙂我對港女只有一句「這個世界沒有你也是會繼續轉的,你真的不重要🙃🙃」