2017-10-02 1391 瀏覽
來自日本的餐廳,食品大部份都係以西式為主,有些係用日本嘅食材融入西式煮法,整個概念不錯。特濃南瓜忌廉粟米湯,我非常之鍾意飲呢個湯。唔好以為佢係好簡單嘅一個南瓜湯,但係佢飲落去比起出面係濃兩至三倍。而且入邊總會有啲南瓜同埋粟米粒係入邊,令整個湯更有層次。自選嘅沙律就揀咗宮崎煙肉,日本流心蛋以,溫泉蛋同埋巴馬臣芝士。重點想講一講就係佢嘅宮崎煙肉,比起細嘅煙肉好食好多。佢係整到一個丁方嘅size,然後將佢煎,煎到四面都吹咬落去好香口,而且好有煙肉味。黑松露鴨肝牛肝菌長披薩 12",呢一個係我必須食嘅推介!長方形嘅Pizza望落去嘅顏色雖然唔係好吸引,但係一放低已經有陣陣嘅黑松露香,上邊仲會有啊細細粒嘅鴨肝,牛肝菌,整體非常之夾之餘亦都非常之獨特。而且佢嘅餅皮做得好好,有餅香,又脆。荷蘭鬆餅(宮崎縣產蕃薯焦糖),好特別嘅甜品,係一煮出嚟嗰陣時以為佢係蘋果金寶的朋友,但係點知切落去就見到佢好似班cake,好鬆軟,入面仲有超甜嘅番薯粒喺入面,再加埋冰凍嘅雪糕,超正。呢度嘅食物比起出邊我覺得特別好多,起碼出面食唔到,而且佢嘅價錢來講唔係太貴,坐嘅地方又舒服,性價比我。