2009-07-22 38 瀏覽
上星期同班fd gathering, 間野令我覺得好差..間野自己包晒全層, 有2個單位一邊俾人包左唱karaoke, 一邊就俾4堆人book左 (都百幾人)問題同樓下一模一樣!!!1. 坐位問題 - 逼到死間野又唔算大, 但連埋我地(唔計karaoke班人), 俾4堆人搞gathering坐左百幾人!!!我地10幾人, 個area都唔知有無80呎大家膊掂膊, 腳掂腳咁坐, 行都行唔到, 坐入面d fd想去toilet都要成排人起身 !!!搞到無晒mood~~2. 野食問題 - 成日叫人轉party餐, $120一個人, set dinner d飲品又收錢收得陰濕得10盒野左右, 3個主菜, 好似有1頭盤, 甜品唔記得la野可以任飲, 但係最cheap 嗰d 柑桔xx, xx綠茶叫set dinner好過啦60幾-80幾蚊set dinner 包一杯30蚊以下geh野飲但睇晒成個餐牌, 得荔枝, lemon 綠茶係30..一大堆36,38, 43蚊焗住你加錢要d有特色d geh drink..3. 時間問題 - d野食等勁耐!!!唔知我地嗰日多人定平時都係咁後補d set din 等左
上星期同班fd gathering, 間野令我覺得好差..
間野自己包晒全層, 有2個單位
問題同樓下一模一樣!!!
1. 坐位問題 - 逼到死
坐左百幾人!!!
我地10幾人, 個area都唔知有無80呎
搞到無晒mood~~
野可以任飲, 但係最cheap 嗰d 柑桔xx, xx綠茶
叫set dinner好過啦
60幾-80幾蚊
set dinner 包一杯30蚊以下geh野飲
但睇晒成個餐牌, 得荔枝, lemon 綠茶係30..
一大堆36,38, 43蚊
焗住你加錢要d有特色d geh drink..
3. 時間問題 - d野食等勁耐!!!
唔知我地嗰日多人定平時都係咁
後補d set din 等左差唔多一粒鐘先黎!!!!
肚餓都變唔肚餓啦!!!
4. 設施問題 - 俾錢包場咪有karaoke 嗰d玩下囉
都明白一分錢一分貨ga la
不過佢唔好喺d website寫到d facilities 人人有份誤導人囉~~
都見到佢有projector geh...用唔用就唔知喇..
講完衰野講下d好野
1. 食物方面
d set din 都好大碟~~ 幾好味
如果d 味可以濃d 就更加好!!
另外個芝士薯條就超正!!! 好濃cream cheese 味!!!
食唔停口!!
2. 飲品方面
我自己杯野就好杰...可能我揀錯左
但飲左其中幾個fd d 野飲都好好味!!!
3. 服務方面
老闆娘都算係好nice, 有晒笑容
成日叫佢埋黎都無話黑晒面, 嫌我地煩
d 員工都好helpful!!!
4. 環境方面
其實環境真係一流!!!
大大套sofa~~ 好舒服!!
可惜俾太多人book 場, 搞到人人都逼!!!!

唔好著眼要一晚賺好多錢
反而令d客覺得舒服, 返黎再幫襯仲好
如果要搞大型gathering, 一定唔會再揀呢間..
平時一兩個fd 食下野 都ok geh!!