2021-04-12
🔍 ocio📍 旺角煙廠街33號朗廷軒地下B舖📍將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖📍大圍積存街74-76號地下A舖 ▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🍽除咗牧羊少年之外,一直都好似無咩連鎖嘅西餐舖頭係黃🤑有時想搵間靚裝修嘅餐廳,坐得舒服,食嘢選擇多嘅都唔係咁容易😇估唔到呢間大型得黎又有手工意粉,唔使諗就試試先!🍽▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🍽🥢煙豬腩溫泉蛋菠菜手打闊條麵💰128💰(8.1/10)闊條麵係我心頭好大家都知,一上碟望到溫泉蛋動L動L已經流晒口水🤩不過同一般嘅手工意粉唔同,佢比較薄身,所以蛋香味都無咁出😳成個配搭都好正路,值得一讚嘅係煙豬腩,好似骰仔咁嘅大細唔會過燶又有少少咬口,係高級版煙肉😇creamy嘅汁配半熟溫泉蛋基本上唔會有錯😝🍽🥢香煎美國保濕豬鞍配蘋果燒汁💰175💰(8.0/10) 自從食完top blade之後見到豬鞍都非常有好感, 比起牛扒又多條骨損下損下,而且豬煮得唔鞋都好有技巧😎佢大概手掌咁大,都算厚肉偏爽,鍾意佢個蘋果汁夠開胃🥰意料之外係佢有炸薯條墊底,係我最鍾意嘅硬直薯,脆卜卜正!🍽▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🍽餓底小tips🗣跟餐仲有蕃茄濃湯,唔係開水真係熬出嚟,
📍 旺角煙廠街33號朗廷軒地下B舖
📍將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖
📍大圍積存街74-76號地下A舖
🍽
🥢煙豬腩溫泉蛋菠菜手打闊條麵💰128💰(8.1/10)
🍽
🥢香煎美國保濕豬鞍配蘋果燒汁💰175💰(8.0/10)
意料之外係佢有炸薯條墊底,係我最鍾意嘅硬直薯,脆卜卜正!
餓底小tips🗣
跟餐仲有蕃茄濃湯,唔係開水真係熬出嚟,如果覺得貴不妨試吓佢嘅午餐🤤
黃店cafe🍝極主觀排行榜📈
🎗whitewood coffee
🎗 ocio
🎗 kubrick cafe
🎗beans be water
#黃店 #良心小店 #良心食店 #黃色經濟圈 #懲罰 #懲罰黃店系列 #撐黃店 #懲罰黃店 #黃店推介 #旺角黃店 #黃店西餐 #黃店意粉 #黃色小店 #黃懲罰 #香港人美食地圖 #香港人美食 #米豬連 #yellowfoodie #hkfoodie #hkfood #foodie #六大訴求 #缺一不可 #wwyy咖啡店 #wwyy將軍澳區