2021-03-20 82 瀏覽
厚福街食肆林立,食日本嘢嘅店舖都唔少,我唯獨喜愛*翔壽司*,皆因食材夠新鮮,價錢合理,而且店員非常有禮,值得比讚👍🏻。尤其疫情期間,想食刺身、壽司🍣一定要搵間乾淨衛生,食材新鮮嘅食店,咁先可以食得放心🤗今晚首先點精選刺身 :🥢三文魚肥美,油花均勻,肉質肥嫩香滑,油花充斥味蕾;🥢油甘魚色澤光亮,紋路分怖均勻,肥嫩結實;🥢帶子刺身,肥美肉厚味鮮;🥢甜蝦色澤橙紅,蝦頭蝦身緊緊連住,入口口感首先彈牙,慢慢咀嚼後開始黏口,而鮮味亦隨即爆發、非常新鮮;🥢池魚,魚味較淡,但肉質最紥實,口感係最好。特上壽司盛合🍣🍣三文魚子、海膽、帶子、牡丹蝦、油甘魚、池魚、真鯛、炙燒金線鯛、深海池魚、拖羅刺身部份非常新鮮最正就必定係海膽,口感幼滑甜美拖羅入口即溶,爆滿油花最值得讚壽司飯呢個部份,飯軟硬適中,粒粒分明,飯同醋嘅比例調教得非常好,配合埋魚生刺身一啖一口非常完美👍🏻
尤其疫情期間,想食刺身壽司🍣一定要搵間乾淨衛生,食材新鮮嘅食店,咁先可以食得放心🤗

今晚首先點精選刺身
🥢三文魚肥美,油花均勻,肉質肥嫩香滑,油花充斥味蕾;
🥢油甘魚色澤光亮,紋路分怖均勻,肥嫩結實;
🥢帶子刺身,肥美肉厚味鮮;
🥢池魚,魚味較淡,但肉質最紥實,口感係最好。

特上壽司盛合🍣
刺身部份非常新鮮
最正就必定係海膽,口感幼滑甜美
拖羅入口即溶,爆滿油花