2010-01-18
之前同友人行過附近女人街搵嘢食,就順手拎咗張宣傳單張尼睇,單張上,見到佢d 三文魚好似幾底食咁,而之前又未食過,於是乎,就決定同友人一試。一入到去,我的感覺只可以四字形容:烏煙瘴氣感覺十分之差,而且,喺無侍應得閒理我們ga!真喺有點覺得自己在這裡的身份唔喺食客!好似喺我們去要求佢地去service我地咁呀!之後,侍應就隨便搵咗個兩人位比我地坐就算了!作為一間食肆,這麼基本的東西都做得咁差,真難明它為何還可以生存至今?細看Menu,才發覺,原來佢的選擇不多,什至有點小.但我覺得最過份的是,為何連日式烏冬都無?除了小食,sushi 拉麵同飯之外,就無了!本人確實是認為,鳥冬只是一間日本料理Menu上最基本的東西而已,那刻,其實我有點衝動想走的之後,落單&上菜了(sorry,食物實際的名稱已經記不起了,但只記得有咩食)這間餐廳,服務態度差已經不在話下,估唔到,到咗上菜呢一刻先喺"戲肉"呀。哎呀!真是....第一道上來的是三文魚,但礙於本人對三文魚的認知同興趣不大,所以佢有咩唔好,我真是不懂分辨。基本上,三文魚,我只吃了兩片,其餘的,均由文友人"一手包辦",食後,據其所言,三文魚只有鮮味,其他
一入到去,我的感覺只可以四字形容:烏煙瘴氣
感覺十分之差,而且,喺無侍應得閒理我們ga!
真喺有點覺得自己在這裡的身份唔喺食客!
好似喺我們去要求佢地去service我地咁呀!
之後,侍應就隨便搵咗個兩人位比我地坐就算了!
那刻,其實我有點衝動想走的
這間餐廳,服務態度差已經不在話下,
估唔到,到咗上菜呢一刻先喺"戲肉"呀。哎呀!真是....
第一道上來的是三文魚,但礙於本人對三文魚的認知同興趣不大,
所以佢有咩唔好,我真是不懂分辨。
食後,據其所言,三文魚只有鮮味,其他應有的味道則一律沒有!!
第二道上來的是本人最愛的八爪魚拉麵,吃一口後....
哼!是辣的。嗚.....八爪魚本身的甜味,已經沒有了,因為被辣味同湯底cover咗,
換句話說,呢碗嘢等同一碗加咗Tabasco的水煮八爪魚拉麵,分別在於佢無Tabasco咁辣而已。
之後我們仲叫咗雞翼同一個飯,呢兩樣嘢都唔喺好記得喺點ga la!
因為已經無乜心情想去食了!
價錢方面,我真是覺得佢唔值呢個價囉!
講真,同等的價錢or比多小小,就已經可以享受得到更高質素的服務同更佳的食物喔!
哎~講到呢度,已經唔想再打下去了,因為這間餐廳實在是勾起了本人不快的經歷
總括而言,無下次!