餐廳: 一鼎‧台式火鍋 (屯門時代廣場北翼)
資訊:

今次係我第一次食既台式火鍋,係門口睇仲以為係台式飲品店,原來係台式火鍋的放題店呢度既鍋係小型自私鍋,有好有唔好,但我個人都幾鐘意。我食既係蕃茄湯底,濃湯系列,非常之重既茄味,岩哂我呢D鐘意健康飲食既哈哈,而佢亦都有唔同既湯底可以選擇,選擇都幾多下。除左肉類有高質既選擇之外,仲有多款既菜類可以揀,真係超多選擇。肉類無論牛定係豬都係勁高質,而且份量好足,我地兩個人食但係牛既份量都係黎足的。豚肉本來都只係點來試一試,點知一食愛上!!甚至比起牛肉有過之而無不及既好味。韭菜餃亦都係我個人的推薦,非常之飽滿既內餡加上薄薄的餃子皮,唔知仲以為係去左餃子店食既質素蛋餃好少地方可以食到,而且入面既肉係肥瘦各一半,超好味道!炸豆腐亦都係一流的!飲品方面亦都係任拎的,除左有各式汽水之外仲有台式茶!非常之開胃同埋有獨特的香味!
今次係我第一次食既台式火鍋,係門口睇仲以為係台式飲品店,原來係台式火鍋放題

2023-01-02
午餐