2022-09-09
臨近中秋節,梗係要買返啲嘢返去孝敬老一輩,今次呢一間小店真係誠心推介。👍🏻粒粒椰青雪燕飲近排入秋冬,喉嚨可以乾涸,一於飲呢一款清涼飲品滋潤一下。味道清新,加上粒粒爽口椰青肉同一絲絲雪燕。👍🏻蜂蜜3.6牛奶木瓜雪燕蜂蜜味相當清甜,配上非常滑順的牛奶,作為飯後甜品真係一絕。裏面嘅木瓜好芬香,雪燕份量亦都毫不吝嗇呢👍🏻椰皇竹笙烏雞燉花膠一直聽聞佢嘅燉湯相當足料,小編今日終於一試。大大塊厚彈嘅花膠,果真是真材實料,湯底濃香又夠滋補,雞味好清椰味輕輕從我腔飄燙盪,絕對係推介之一。👍🏻蒜香花膠之前曾經食過佢嘅麻辣花膠,今次見到有蒜香口味亦吸引到我,係透明嘅包裝之下已經睇到粒粒蒜蓉,花膠富有滿滿骨膠原,入口軟身帶爽口,有時唔想煮飯,買一包嚟配飯都唔錯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)👍🏻3.6牛乳奶凍奶凍香滑不易分散,牛奶味都相當香濃,見到小店更加提供奶凍嘅散水餅,有需要不妨考慮一下。💡餐廳除咗提供最為出名的養生產品之外,適逢中秋節,更自家製流心奶黃月餅🥮
👍🏻粒粒椰青雪燕飲
👍🏻蜂蜜3.6牛奶木瓜雪燕