餐廳: 八月花 (朗豪坊)
資訊:

2018-06-03 602 瀏覽
有一段時間無黎食過八月軒,原來轉曬新餐牌,我最想食既菜式都不見了,唯有試下新野,見佢有另一個系列既,主打澳洲食材,同恆生卡有85折,所以就試下。生煎原件安格斯西冷好一般,比我感覺好似食緊合成牛扒咁,希望係我錯覺,侍應無問我地要幾成熟,牛扒入面好紅,但無血水,好淋,唔似食緊牛扒。脆皮走地豬即係薄切燒肉,同我心目中完全唔同,不過味道還可以。砵酒焗生蠔驚兩隻唔夠食仲叫左四隻,好難食,厚粉,蠔唔算話好細但無蠔味,食左一隻就放棄。蒜香胡椒皇帝蝦蝦份量都幾多,都幾惹味,但胡椒味可以再重d。平時我會叫埋甜品食,但今次無叫。因為真係太失望。

生煎原件安格斯西冷

脆皮走地豬
即係薄切燒肉,同我心目中完全唔同,不過味道還可以。

砵酒焗生蠔

蒜香胡椒皇帝蝦
蝦份量都幾多,都幾惹味,但胡椒味可以再重d。

平時我會叫埋甜品食,但今次無叫。因為真係太失望。