2007-10-02 3 瀏覽
國慶既晚上黎到竟然只有幾圍有人, 已經覺得怪怪地, 晚上八九點都無多過人, omg, 唔通真係咁多去左睇煙花.入正題, 選了三款食品Dinner A, 羊骨扒+palmer ham, 西冷+周打湯Dinner A: 有ceasar salah(個汁竟然係甜既), 紅酒煮牛肉(紅酒汁只係表面, 裡面完全無味, 似一舊無over cook既水煮肉) 海鮮貝殼粉(粉未煮透, 蝦煮得老了, 青口等其他還可以, 很明顯的回鍋煮法)羊骨扒, 要medium rare, 一上台就見到個老問題, 羊係要配薄荷汁, 點會跟一般既燒汁(雖然係用小碗盛著). 肉燒得嫩, 略嫌脂肪多了一點palmer ham, 一般西冷, 7 成熟, 可惜太多筋, 切的時候有點難周打湯, 很特別, 表面有點像lattie, 攪動之後就見到裡頭真係帶點咖啡色, 似5色米煮出來的粥, 但味到就對頭.可能之前的一次吃得太好, 今回帶著期望來說有點挑剔吧...
入正題, 選了三款食品
palmer ham, 一般
西冷, 7 成熟, 可惜太多筋, 切的時候有點難
可能之前的一次吃得太好, 今回帶著期望來說有點挑剔吧...