2021-04-08 361 瀏覽
話說本人以往多年經常出沒於D2 Place,但係疫情下已減少前往逛街。最近又有機會出返去荔枝角,所以又去逛吓。估唔到冇嚟一排,呢度變化幾大,多咗一啲以往未曾見過嘅新食肆。好似呢間專走健康輕食嘅夏威夷餐廳!講起夏威夷,就會諗起椰林樹影,水清沙幼,海風送爽嘅感覺。雖然我從來都未去過哈哈~貪新鮮就想試吓佢地嘅食物究竟有幾清新!我地各自點咗(半糙米飯)經典三文魚和夏威夷海浪三文魚,感受吓咩係夏威夷風情先得。呢間餐廳係用紙盒裝飯,因此都好方便外賣人士,堂食都冇問題。用料算係幾新鮮,而且色彩繽紛,好靚好吸引!裡面有青瓜粒、番茄粒、生菜作為配菜,然後根據客人所點嘅再加料。另外,仲可以加錢追加牛油果、蟹籽、熟蝦、加大份量嘅三文魚同吞拿魚添,完全可以滿足胃口較大嘅客人們。至於我自己,原本的份量我已覺得啱啱好,食七成飽就可以了!

2021-04-02