2023-05-16
放假約左frd去大埔踩單車,玩左大半日,都好肚餓,食量大增突然好想食任食放題,—search原來大埔都有放題,近近地去試下先。分冷凍區及熱食區。冷凍區設有日韓中式前菜、沙律菜和水果。熱食方面主要有炸物同棉花糖。客人亦可自助取飲品,餐廳有提供清酒,要同Frd 飲番兩杯先。魚生刺身是必食,款式多而且全部都很新鮮,十分鮮美而旦魚生是厚切,冇漏單,而且上菜快。我最鐘意食油甘魚、北海道帶子、赤貝、赤蝦、海膽手卷,喜歡吃刺身的朋友一定會感到滿足。我比較推薦鹽燒牛舌,燒得夠香也不會太肥膩仲有芝麻雞翼,睇落好普通,點知雞肉超級鮮嫩而且肉汁多到爆!花膠當然是必點,滋補養顏又好食。比目魚好香魚油又好食,入口有種即溶的感覺。甜品區有各式杯子布甸、奶凍、小泡芙、小蛋糕、和菓子、豆腐花,最開心有好多款Haagen-Dazs同Movenpick 雪糕,都係任吃食,一個人食左兩杯呀。