2023-02-16
🎏晴の居酒屋(佐敦)今次嚟到呢間近柯士甸新開嘅居酒屋,餐廳嘅裝修充滿着日式嘅感覺🗻🎏,令人好似置身喺日本當中,食物質素唔差,大家經過都不妨支持下小店💪🏻💪🏻!🍱晴の御宴 (2人份量) ($588 )餐廳而家新推出咗呢個二人套餐,佢哋全部材料都係每日由日本新鮮直送🤣🤣 呢一個套餐種類都好多,包括:雜錦魚生丼飯、燒虎蝦、鮪魚腩蓉反卷、雞皮餃子、炸雞件、黑豚肉蘆筍卷、日本紅豆蕨餅等。雜錦魚生丼飯🍣有三文魚、吞拿魚、深海池魚、吞拿魚腩蓉等等.. 刺身全部都係厚切,新鮮得嚟有魚油👍🏻虎蝦🦐燒得金黃,好香口,調味啱啱好,唔會好鹹👍🏻而且蝦肉食得出鮮味。鮪魚腩蓉飯卷吞拿魚腩蓉好多,一啖食嘅話,魚油同飯混合埋,大滿足!雞皮餃子外皮金黃酥脆,內餡亦都軟嫩多汁!雞皮油香十足,餡料亦都好飽滿😍!炸雞件係唐楊炸雞😍😍!外皮唔會好厚,仲好脆😜!黑豚肉蘆筍蘆筍爽口,豚肉亦煎得微焦,夾住食好match👍🏻👍🏻日本紅豆蕨餅抹茶味濃郁,配埋紅豆甜甜地,蕨餅煙煙unun,好食!🍜日式叉燒烏冬要讚一讚個叉燒煮得好淋🥹👍🏻 烏冬亦煮得偏淋~
🍱晴の御宴 (2人份量) ($588 )
虎蝦🦐
鮪魚腩蓉飯卷
吞拿魚腩蓉好多,一啖食嘅話,魚油同飯混合埋,大滿足!
雞皮餃子
炸雞件
係唐楊炸雞😍😍!外皮唔會好厚,仲好脆😜!
黑豚肉蘆筍
蘆筍爽口,豚肉亦煎得微焦,夾住食好match👍🏻👍🏻
日本紅豆蕨餅
抹茶味濃郁,配埋紅豆甜甜地,蕨餅煙煙unun,好食!
🍜日式叉燒烏冬
要讚一讚個叉燒煮得好淋🥹👍🏻 烏冬亦煮得偏淋~