2017-08-19 442 瀏覽
以前補習的小弟弟依家入左大學讀神科,都不忘得閒約我出嚟食吓飯。今次我哋去咗旺角的鍋匠,係新開的火鍋店。一去到的時候,唔敢相信自己的眼睛,原來旺角都有咁Fancy環境甘好的任食火鍋店。小弟弟一早已經點好餐,一坐低店員就送上沙律,沙律菜爽脆配上芝麻醬好開胃。坐低冇耐店員已經送黎圍裙俾我哋兩位女士。同時我亦留意到,原來呢度除咗嘢食外,賣點係佢哋貼心的服務,佢哋用心服務每位客人,你諗到同諗唔到的服務都會搵得到。來之前做足功課,知道花膠雞煲係呢度的一道名菜。花膠真係有滿滿的一大碟。放入鍋中整個鍋都會變成淡黃色,花膠同雞好相襯,豐富的膠質最適合女士進補。食完花膠雞煲,就係食海鮮拼盤的時候。海鮮的品種好多,而且好新鮮。估唔到任食的火鍋餐廳都會有鮑魚提供,口感佳又鮮味,質素幾高。其他食物的款式都唔少,冇漏單又無缺貨。蔬菜好新鮮好靚仔,一D都唔似任食質素。牛肉方面,唔同價錢可以食到唔同等級的牛肉,而我哋就食到手切雪花肥牛。雪花肥牛肥瘦均勻,牛肉味突出而香濃,食到停唔到口。呢間餐廳仲要做到真正的任食,真係叫幾多點出幾多碟,而且質素完全冇下降。我哋幾個人叫左五六碟靚肥牛,真係回晒本啊!除咗飲品任飲,食飽飽之

來之前做足功課,知道花膠雞煲係呢度的一道名菜。

花膠真係有滿滿的一大碟。

其他食物的款式都唔少,冇漏單又無缺貨。

蔬菜好新鮮好靚仔,一D都唔似任食質素。

除咗飲品任飲,食飽飽之後仲有雪糕任食。

整體而言,食物非常精彩,特別係靚靚手切肥牛。而且餐廳做到真正100%任食,好難得。而佢哋環境都好舒服闊落,服務亦令你完全忘記自己置身於旺角,各種貼身服務更加係加哂分數。價錢都好合理,估唔到旺角都有咁高質的任食火鍋,係我近期食過性價比最高的。
2017-08-06