2019-08-21 18 瀏覽
老土啲都要講句,呢間真係土瓜灣隱世美食 !!土瓜灣平時其實都好多好嘢食嘅,不過今次係一個住土瓜灣嘅朋友帶我呢 ,佢個位置其實都唔係平時會經過嘅地方, 唔係佢帶我嚟真係未必搵到~~ 😜我叫咗金鶴雞白湯拉麵($98) ,朋友就叫咗極農雞白湯拉麵($138), 相信大家都第一時間問有乜分別 我都問咗職員佢話係個湯底分別,前者係雞湯加埋魚湯, 後者就全雞湯。拉麵一到我話咗一聲,因為個賣相好靚, 之後第一時間飲啖湯先 飲完一啖我已經知道呢碗拉麵我一定 會清咗大半碗湯 ,因為完全唔覺有味精(當然我相信少少一定有) ,但感覺好易入口, 唔覺得肥膩, 反而朋友嗰個極濃雞白湯我就覺得濃咗少少, 平價啲嘅普通雞白湯拉麵我鍾意啲!! 😁😁成碗麵份量好足,啲餸好夠食, 個溏心蛋亦都做得好好!🍜🍜🍜🍜另外叫咗個明太子釀雞翼, 口感好香脆少少辣,不過其實如果女仔食一碗拉麵已經好飽 ,小食係bonus✌最後我要大讚既係佢個廁所 !! 實在令我覺得自己去咗日本, 因為個廁所好大,仲有提供刷牙工具牙籤牙線 ,好整齊好清潔 ,喺香港真係好少餐廳會咁著重個廁所,加分!!
老土啲都要講句,呢間真係土瓜灣隱世美食 !!