俗語有話:舊嘅唔去,新嘅唔嚟。早前公司隔離部門來了位高層,原來是我舊公司同事,立刻相認,傾吓講吓,大家仲有好多 common friends 喺呢行,咁就約食個迎新飯,吹吹水。其實在「中港城」平台也沒有甚麼特別餐廳坐得好又方便傾計,在趕時間下又去了食日本菜。之前食過,C/P 值甚低,午餐人均加埋一要廿百幾,刺身質素相當一般 。今次選熟食,睇吓「鐵板 US 牛厚燒定食」$220 有冇好啲?食物質素係有,美國牛肉粒煎至 medium,肉嫩,配炸蒜片,鹽與黑椒味也剛好:同事的「鐵板 US 牛薄燒」,平 $20:大家都配碗鐵板炒飯,大攬炒。。。只談味道,我會歸類為還不錯,份量就偏少;以午餐 set lunch 加無景、服務平平,我份餐加一後 $242,C/P 仍偏低,sorry ! 不過與同事傾講了很多 common friends 的 updates,很不錯的暢聚,也謝謝他做東埋單 XD

同事的「鐵板 US 牛薄燒」,平 $20:
大家都配碗鐵板炒飯,大攬炒。。。
2019-10-07
  • 鐵板 US 牛厚燒定食