2018-12-17 11 瀏覽
今日天氣凍到得返12 度,於是同朋友行旺角買下衫,行完潮特去到廣華醫院附近睇到「爆汗串串」嘅海報,於是就去試咗。間食店好有大陸串燒店嘅感覺,但配合新穎又有創意嘅街畫,令人感覺份外輕鬆。血拼到又餓又累,於是我地兩個都叫咗碗麵,朋友就叫爆汗牛肉麵,我就叫爆汗素小麵加雞肉轉薯粉。不單份量十足,而素小麵有好多菜,又有酸菜、小竹筍、木耳絲、腐皮,各樣配菜爽口。話得黎食串串,就更加要食呢間店出名嘅串燒,$75 就有15 串,平均$5 一串咋!又多花款又有心機整,我地叫咗千層肚,原來姐係牛柏葉!唔單止洗得好乾淨,重好彈牙添呀!魷魚就偏細件,不過雞胗夠大搭救,秀珍菇入味又夠多,成都小香腸就有少少似台灣夜市feel! 食完麵再加配小食真係好滿足。因為有少少辣,飲埋杯豆漿就岩岩好中和晒,而且豆漿好有豆香味,又唔甜,perfect!