2019-09-13
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 instagram: foodkiller_dk鍾意海鮮又鍾意食辣野嘅人有福啦🙋🏻♂️ 今日我同另一個好鍾意食辣嘅志同道合🌝 去咗食辣野 餐廳位於眾多酒吧嘅隔離😂 方便晒大家有下場😗當然我哋呢啲咁乖 梗係唔會飲酒🍺 專住返食辣野算😗你哋近排新推出一個銅鍋 可以自選海鮮 仲有烹調嘅味道🙋🏻♂️ 而且銅鍋頂會有炭火 保持住食物嘅溫度☺️而且份量都偏多 對得住佢個價錢😗-🥘銅爐香鍋🥘兩層 白鱔+小龍蝦($288+200)白鱔🐍叫咗香濃麻辣味道,白鱔食落係新鮮嘅,肉質彈牙加埋小小麻辣味,不過唔係太辣😂適合大部份香港人嘅口味😂 不過如果切得大舊啲就仲好🙋🏻♂️小龍蝦🦞叫咗老乾媽爆炒☺️老乾媽係食佢嘅香,而唔係辣嘅味道🙋🏻♂️ 小龍蝦數量有20幾隻 食落十分之惹味,不過要一隻隻起肉🤪 少d心機都唔得🐷.🐮水煮牛肉🐮($108)食川菜點可以冇水煮野,今次叫咗牛肉,牛係用肥肉嚟煮😗 味道夠辣而且份量夠多🙋🏻♂️ 如果驚唔夠飽 佢下面仲有大量薯粉食🤪吸晒成盤野既精華😂總結來說 中意食辣既朋友可以一試🙋🏻♂️-🎈香港, Tsim Sha Tsui, Knutsford Terrace,
鍾意海鮮又鍾意食辣野嘅人有福啦🙋🏻♂️
當然我哋呢啲咁乖 梗係唔會飲酒🍺 專住返食辣野算😗
而且份量都偏多 對得住佢個價錢😗
🥘銅爐香鍋🥘兩層 白鱔+小龍蝦($288+200)
適合大部份香港人嘅口味😂 不過如果切得大舊啲就仲好🙋🏻♂️
🐮水煮牛肉🐮($108)
總結來說 中意食辣既朋友可以一試🙋🏻♂️
🎈香港, Tsim Sha Tsui, Knutsford Terrace, 諾士佛臺1號, 一樓
平均傷害:$350