2008-12-11 17 瀏覽
2.12.2008呢一篇係一篇遲來o既食評, 因為考緊試, 屋企人同我去左倚窗閣食dinner buffet, 一來放鬆自己, 二來o係辛苦o既時候加加油!! 一黎到就大開眼界, 好長o既檯擺晒d野食, 因為已經十二月, 所以我食o既就係聖誕節餐單~ 冷盤: 長腳蟹, 小 lobster, 螺, 煙三文魚, 仲有好似spaghetti house o個種蜜瓜salad... 芝士都有好多款, 仲有即order o既魚生~ (三文魚, 吞拿魚, 甜蝦..) 熱食 晚餐每人可以有一隻芝士焗帶子 (見圖), 仲有即煮海鮮, 好好味! 仲有即燒bbq, 即整o既天婦羅~ 當然仲有即煮意粉~ 不過其他熱食o既refill 就比較慢d~ 但係味道ok! 特別: 最吸引係有一盅盅o既紅燒翅, 好多人去拎, 一拎晒就有廚師出黎refill~~ o係長檯o既最忍段, 有個印度廚師即整薄餅, 仲有咖哩, 好地道, 但係好多人都見唔到, 因為佢唔係擺o係長檯o既中間! 但係千祈唔好miss!! 甜品: 黎到buffet o既重頭戲啦!!! 朱古力噴泉有牛奶朱古力同白朱古力兩款, 不過可以點朱古力o既
2.12.2008

甜品: 黎到buffet o既重頭戲啦!!! 朱古力噴泉有牛奶朱古力同白朱古力兩款, 不過可以點朱古力o既水果比較少, 得蜜瓜一樣, 無士多啤梨.... =(
fried ice-cream 即叫即整, 同埋火焰芒果! 雖然只係熱熱地o既芒果, 但係廚師好有心機整, 加左橙酒煮完好特別!!
即焗梳乎里, 等左好耐, 因為次次去都係比人拎晒或者未焗好... 等七分鐘, 真係好新鮮!
仲有法式餅點, 但係好似唔係好正宗, 太甜~
haagen daz雪糕~有五隻味, 唔錯唔錯!

整體黎講, 環境ok, 食物ok, 好彩有早左book位, 如果唔係就會坐得好逼~ book位都唔可以即日book... 我地book左幾次都full.. 所以預早左~
聖誕節會加價呀!! 但係食到聖誕buffet o既野食, 總算滿意!
晚餐每人可以有一隻芝士焗帶子
白朱古力噴泉!
火焰芒果!!! 因為佢郁緊, 所以好震!
HAAGEN DAZ 雪糕!
晚餐每人可以有一隻芝士焗帶子
白朱古力噴泉!
火焰芒果!!! 因為佢郁緊, 所以好震!
HAAGEN DAZ 雪糕!