2018-03-05 583 瀏覽
以前讀書既時候一直覺得千両好貴,都未有機會食過。最近行開新世紀又想食壽司,發現呢度係唯一一間壽司店,就決定試下。坐落覺得同元気都差唔多,都有迴轉枱,不過order枱就比較鬆動。我地一行兩人,叫左唔同壽司同熱食,想同大家分享下以下幾樣:- 特選壽司拼盤(10件)呢個性價比係最高,十件都係幾大路既壽司,魚生既都算新鮮,抵過分開叫。- 豪快蟹卷唔好睇佢好似好豐滿咁,其實佢係好迷你既,壽司既size就好似平時青瓜卷個d咁,不過比較起上黎蟹肉都算唔好少,個幾粒三文魚子可以幫手增加多少咸味,還好啦。- 牛蒡醬油漬呢個好咸,應該有漬左一個世紀,我地用水浸下佢先食,不過咬落去都仲係一堆咸味唧出黎。- 雙色芝士炸豚肉飯卷呢個係好食既,因為有大量沙律醬同芝士,配埋豬肉同飯都好夾,好容易一件食完又一件。我地仲叫左其他散點壽司,總括黎講又唔算好貴,同埋都坐得幾舒服。

- 特選壽司拼盤(10件)

特選壽司拼盤(10件)

- 豪快蟹卷

豪快蟹卷

- 牛蒡醬油漬

牛蒡醬油漬

- 雙色芝士炸豚肉飯卷

雙色芝士炸豚肉飯卷

雙色芝士炸豚肉飯卷
特選壽司拼盤(10件)