2021-03-31
無諗到油麻地都有間咁高質嘅串燒放題店,先講講佢嘅調味,除左有四隻調味粉,仲有兩個醬加一個用黎擦上食物嘅醬,當中我最鍾意嘅係佢地自家制嘅梨汁燒烤醬,基本上點咩都好好食,係百搭。嗌野食嘅話要用手機掃QR code落單,一落單好快就到,望到呢幾層野食已經流哂口水。當然要將一串串野食放上烤爐,呢個爐嘅特別之處係啲野放上去就自己識轉,最正係你可以留意到啲食物每邊幾時熟幾時會焦,一目了然。當然擺放都有技巧,盡量要留空間比旁邊嘅食物去轉,否則就會卡住轉唔到。啲肉類好正,基本上豬牛雞嘅選擇都好多,而且質素好靚,啲牛肉燒完仲好有肉汁,調埋味或者加醬汁都無得輸。另外佢啲雞蛋仔都好正,脆脆地,幾得意。另外,店員有主動問我地要唔要即沖嘅烏龍茶,發覺真係好好飲,如果食得太野,再飲埋呢個茶真係好解膩呀。呢間店真係不得了,想食啲咩就直接落單唔使出去拎,同埋個爐係自己識轉,唔使自己點落手落腳搞,真係好方便。