2017-10-08
早幾日同朋友gethering, 突然諗起呢間小店好想食。一行4人入到去,點解唔同嘅,先知道已轉手,不過既然嚟到就即管試下啦。第一round,我地叫咗甜蝦同馬刀貝刺身,軟殼蟹卷,餃子雞翼,黑松露炒雜菇。甜蝦同馬刀貝好鮮甜,軟殼蟹卷都ok,但最驚喜係餃子雞翼同炒雜菇好好味,尤其炒雜菇明顯係足料黑松露醬同牛油香味濃郁。當然要即刻order第二round,朋友話想食燒物,燒雞翼,雞軟骨同牛舌,同encore餃子雞翼同炒雜菇。我唔食牛舌,朋友話燒得好好味,我就試燒雞翼,燒得唔乾喎。落單嘅時候,貌似老細嘅哥仔問我地啲食物有乜comment,我地都好老實講炒雜菇佢用咁多牛油唔係人人都鐘意,雖然我地好喜。最後,叫多碟海鮮炒烏冬,嘩,大碟到呢,我地只係食咗半碟,其餘要打包走。