2010-01-28
其實有點厭了食「幾人餐」,黎黎去去都係食o個D,但壽星女鍾意叫餐ma!餐的主食,有少少轉左,但大家咪又係叫o個幾款-_- ......要up to八人才可選一半刺身,一半壽司。我地得七人,唯有二選一─刺身。甜蝦、三文魚、油甘魚、希靈魚、帶子刺身,雖然令立立,但食唔到鮮甜味道,質素中規中舉。銀鱈西京燒,本身銀鱈魚係好好食既魚,大大件咁燒,緊係正啦!鐵板凡立貝拼燒海老,無論貝或海老……都係無味既!急凍冷凍之貨!鐵板薄燒牛肉(新野),薄牛肉包住少許蔥粒,跟著燒汁,很惹味!鐵板鵝肝醬雞扒,因為有鵝肝醬,只吃了一件。件雞唔好食,仲有少少雞腥味。韓風牛肋骨鍋(新野),我覺得食餐,必耍揀一個鍋,暖笠笠,又食得高興!叫牛肋骨鍋,但最差,反而係D「牛肋骨」!雖然很腍,肉和肥分層均勻,但似牛腩多D!又無味!同個鍋格格不入。個Kimchi湯,可算是5級辣,好飲,飲得多都幾涸。湯烏冬,煙韌,有進步!炒飯,好多肥煙肉絲,炒得油左,而且留低好多黑黑的「鑊底屎」。燒牛肉飯(新野),好明顯汁唔夠,不過佢係用黎拌餸食,算佢!片牛肉好腍,好香牛味,又多汁。雪糕時間!今次的豆腐,和咖啡雪糕,好好食喎!又香又滑。芒果味,好
銀鱈西京燒,本身銀鱈魚係好好食既魚,大大件咁燒,緊係正啦!
雪糕時間!今次的豆腐,和咖啡雪糕,好好食喎!又香又滑。芒果味,好似芒果汁/芒果香精味,超假!