2018-07-04
平時無無聊聊都會睇吓香港有咩新奇特色餐廳,有日見到依間自家經營嘅港女打卡餐廳,啲菜式成日換,全部都係自己研發,同外國啲餐廳創意度有得比! 座位唔係好多,但可以睇得岀食材都會比較新鮮!👍🏻樓底高掛完啲燈好似韓國啲cafe😻連個餐牌都好有質感,係皮做架!不過佢得英文,個侍應會行過嚟介紹次先,都幾體貼!Asparagus Pork Belly $78✨本來打算叫個蕃茄,不過得返蘆筍🤕太受歡迎一早賣曬。不過依個都好清脆,加上ginger bbq sauces ,啲食材自己買都冇咁新鮮呀!Avocado Tempura $78✨個侍應話依個必試!好特別,冇諗過係日本同西方咁結合! 大大粒加lemon juice 同沙律醬,本身牛油果都係食滑滑地creamy嘅texture,加埋外炸有雙重口感!Salmon Tartare $148✨佢介紹話要將入面嘅一牛油果醬,西柚同三文魚撈完放係tart上食嘅! 好似食緊啲歐式小食咁,好想配返支白酒呀!Pork Belly with Celery Puree $178✨我覺得依味最特別嘅係佢個薯容而唔係豬腩! 因為佢係mix埋蘆筍好好味!鐘意食蘆筍嘅人一定要試
樓底高掛完啲燈好似韓國啲cafe😻
Asparagus Pork Belly $78✨
Avocado Tempura $78✨
Salmon Tartare $148✨
我覺得依味最特別嘅係佢個薯容而唔係豬腩! 因為佢係mix埋蘆筍好好味!鐘意食蘆筍嘅人一定要試下!其實佢用嘅材料都幾中式,有豆芽,蒜等,岀嚟幾得意!
Siu Wan Rice $158✨
依個係我最最最推嘅一個,見到隔離係到食,個賣相好吸引好足料!啲叉燒真係肥瘦平均然後好冧!
Black Truffle Linguine $168✨
唔小心叫左個黑松露,佢足料入味嘅程度係如果你唔中意食坐係對面都覺得臭,但我就係覺得好香!
總結依間我一定會再食!唔貴得嚟又幾高水準!下次lunch食試下啲人氣熱賣先!