2017-10-19 131 瀏覽
經朋友的推薦,我同朋友相約在這裡一齊食lunch。一入到黎個環境非常唔錯,餐廳裡面播住輕鬆舒服的音樂,燈光好有格調,令人從疲憊中有一點放鬆。我同朋友叫了兩個lunch set。要特別講下,呢個係semi-buffet lunch,所以佢個appetizers 係自己岀去任夾,可以自己選擇,自由配搭,非常特別。當天的餐湯係甘荀忌廉湯。呢個甘荀忌廉湯有好濃郁的忌廉味,個甘荀味亦好香,仲有d甘旬粒,口感十足,味道非常好。餐包好特別,同一般餐包唔同,佢夾左小小辣椒乾,食落特別香,亦好特別。主菜嗌左一個是巴馬火腿磨菇意大利飯和酥炸米蘭式西班牙黑毛豬。不得不讚呢個酥炸米蘭式西班牙黑毛豬,佢個汁好香,個汁有d紅椒青椒洋蔥,好惹味,個汁加上酥炸個種脆,啱啱平衡翻個口感,好正。 個豬扒外脆內軟,好juicy,好高質。仲有沙律配左黑醋汁 好新鮮同爽脆。而個意大利飯軟硬適中,一入口味道濃郁,啖啖都係巴馬火腿的味道,有種食唔停口的感覺,個濃郁度啱啱好,唔會好膩。飲品就嗌左凍檸水同凍檸茶。整體而言,今日享受左一個高質愉快的午餐,下次會再黎。

仲有沙律配左黑醋汁 好新鮮同爽脆。

飲品就嗌左凍檸水同凍檸茶。

整體而言,今日享受左一個高質愉快的午餐,下次會再黎。