2018-03-27 17 瀏覽
一星期又過左一半,星期三夜晚當然要同班朋友食下飯激活下!今日黎到天后浜滝食comfort food日本料理.環境幾舒服所以枱都以吧枱形式有梳化有高凳.同朋友點左幾款小食一邊食一邊傾下計.雞頸骨漢堡串上碟附隨生雞蛋黃一隻,店員主推將雞蛋黃拌勻再沾上漢堡串食,雞頸骨漢堡咬落軟淋淋而且內裏有軟骨咬下好似食緊好多燒雞軟骨粒咁,感覺幾新鮮.鐵板燒近江牛牛舌牛舌一上枱就聞到好重牛香味!牛舌雖然薄薄一片但食落口近江牛既味濃而且一d都唔膻,又有咬口燒得啱啱好,推介👍🏻半熟吞拿魚將吞拿魚外層燒香外熟內生,口感軟淋而且無根再配上柚子醋汁酸酸甜甜好開胃.五色刺身五色刺身好吸精,分別有海膽,帆立貝,牡丹蝦,日本活蠔同三文魚.活蠔肥美飽滿海水味重口感creamy.牡丹蝦鮮甜而且肉質實.帆立貝爽口脆身大大粒好豐滿.

雞頸骨漢堡串

鐵板燒近江牛牛舌