2016-01-17 652 瀏覽
就黎聖誕公司提早放假, 見得閒就同呀媽去飲下茶. 本來諗住去酒樓但又唔想等位, 結果搵搵下搵到呢間點心餐廳都幾多好評, 就決定去試下. 我同呀媽就乜都食, 見網上最多好評個D我地就試邊D 1) 蝦腸 - 腸粉皮夠薄同好夠滑, 上枱時佢係已經切好一舊舊唔洗我地用筷子去夾開. 而且真係每一舊都有一隻蝦係裏面, 蝦肉爽口彈牙又大隻, 好足料! 2) 馬拉羔 - 呢個馬拉糕比我想像中無咁甜, 但好啱我媽口味, 佢話平時個有時會太甜, 而呢個甜度做得幾好同埋好鬆軟好香 3) 蜜瓜脆脆卷 - 呢個我見好多人都推介, 我地都點咗一個黎食. 佢個口感幾特別, 外面係炸到脆身, 裏面就好似大良炸鮮奶個奶芯咁滑嘟嘟, 但好重蜜瓜味, 係一個唔錯的甜品, 值得一試 4) 牛肉球 - 牛肉球質地比起平日酒樓食個D結實同埋深色, 應該係好足料 (平時食到鬆身而且淺色個D無乜味) 食落彈牙有牛味. 另外仲叫咗個老火湯同排骨飯, 兩者都好味無乜味精

我同呀媽就乜都食, 見網上最多好評個D我地就試邊D

另外仲叫咗個老火湯同排骨飯, 兩者都好味無乜味精
2015-12-23