2007-09-27 8 瀏覽
以前去過維園泳池旁嘅巴西燒烤,貪佢有露天位,景觀開揚。今次揀尖沙咀尖東廣場,皆因有親友生日,就番大家,而且,大家對食無乜太高要求,諗住平平哋就揀巴西燒烤!晚市buffet,百鬆D蚊,叫做樣樣食物都有,有中西湯、沙律、壽司、魚生、冷盤、熱盤、炒粉飯麵、糖水、甜品,多款燒烤扒纇及蔬果,算係咁啦。唔好期望D食物質素好好,但有D都唔差,仲唔錯添!D燒烤扒纇及蔬果都唔錯,尤其烤菠蘿、雞脾菇、豬仔骨同粟米腸,D扒都OK啦,但無乜驚喜。沙律就一般般,沙律吧D沙律菜麻麻地新鮮,反而食預製嘅沙律仲好。壽司、魚生、冷盤都係麻麻地,只係人有佢又有咁,可以唔食。熱盤、炒粉飯麵都有幾款幾好,例如焗蠔、咖喱魚柳、炒伊麵同荷葉飯。糖水、甜品雖然好多選擇,擺滿咗係正中間張buffet枱度,但質素就好街坊,同酒店級就差一大截,叫做好D嘅有美國芝士餅同藍梅慕絲蛋糕。因有親友生日,搵咗佢個結他手哩伴奏唱生日歌,今次又幾好喎,又唱英文,又唱中文,搞得個氣氛唔錯。衰就衰在限時食兩個鐘,雖然食咗兩個鐘,佢都無趕我哋走,不過,見外面門口有人等,我哋又食飽晒,都係坐多一陣!
以前去過維園泳池旁嘅巴西燒烤,貪佢有露天位,景觀開揚。今次揀尖沙咀尖東廣場,皆因有親友生日,就番大家,而且,大家對食無乜太高要求,諗住平平哋就揀巴西燒烤!晚市buffet,百鬆D蚊,叫做樣樣食物都有,有中西湯、沙律、壽司、魚生、冷盤、熱盤、炒粉飯麵、糖水甜品,多款燒烤扒纇及蔬果,算係咁啦。唔好期望D食物質素好好,但有D都唔差,仲唔錯添!

壽司、魚生、冷盤都係麻麻地,只係人有佢又有咁,可以唔食。
糖水甜品雖然好多選擇,擺滿咗係正中間張buffet枱度,但質素就好街坊,同酒店級就差一大截,叫做好D嘅有美國芝士餅同藍梅慕絲蛋糕。