2023-05-24
經朋友介紹嚟到朗豪坊對面商場一間串燒酒吧 - 形 Katachi Bar & Restaurant. 唔同於坊間一般酒吧或者居酒屋, Katachi係主打環境舒適嘅酒吧餐廳. 空間大, 座位已舒發卡位為主, 整晚大銀幕播住九十二千年代金曲,都幾chill. 另外酒吧更加有得督波同玩飛鏢! 設備都幾齊全.形嘅營業時間仲要係通宵,算係比較難得少見嘅餐廳. 相信約朋友通宵飲番兩杯或者食宵夜都係個唔錯嘅選擇.嘢飲方面選擇都有唔少. 除咗種類齊全既Cocktails同無酒精Mocktails, 仲有烈酒Bombers同Draft beers選擇.啱晒唔同口味嘅朋友. 我當晚點咗杯清新小小嘅Mojito l; 朋友點嘅Cranberry Sangria酸酸甜甜味道都唔錯.嘢食方面, 我地試咗二人精選串燒套餐. 串燒包括: 豬頸肉,雞軟骨,雞中翅,貢丸,冬菇,同翠玉瓜. 除咗串燒之外仲有一品料理包括: 燒鯖魚, 蒜蓉焗蜆,粉絲蒸元貝. 咁多嘢食價錢亦不過$400! 我哋仲叫多咗個鰻魚炒烏冬,好食又飽肚呢一餐相當抵食,CP值幾高.