2022-02-17
今日嚟到位九龍城嘅Mild。餐廳裝潢型格有個性,水泥地和水泥牆身給人一種輕工業風格嘅感覺。牛油果煙三文魚貝果配沙律 $98宜家好興用牛油果入饌,今次就試下牛油果🥑bagel。有三大片薄切煙三文魚,下面係滿滿嘅牛油果🥑醬,煙三文魚同牛油果嘅配搭原來都好夾,好食又有營養。貝果🥯並唔係好有煙韌口感個款,經烘烤後變得脆口,😚。沙律菜新鮮爽口卡邦尼意大利麵 $98攞碟好靚好整齊😍,醬汁濃稠度啱啱好,唔會好稀,每條意粉都掛滿醬汁,食落好creamy,有煙肉碎,再加左芝士碎係意粉上面,擺盤更靚更滋味。Matcha Espresso $42好濃嘅抹茶味,陣陣海苔似的味道,混合Almond milk and Espresso,奶泡打得綿密細緻,鍾意抹茶的絕不能錯過。Mocha $38喜歡朱古力嘅都一定鐘意Mocha,呢杯Mocha奶味較重,飲到淡淡帶有朱古力味嘅咖啡香。個拉花亦都幾特別,幾靚😍總括嚟講,餐廳寧靜舒適,食物唔錯,兼唔限時仼你坐,一路品嘗美食,一路同朋友閒聊,呢個下午過得很寫意🥰
牛油果煙三文魚貝果配沙律 $98
卡邦尼意大利麵 $98