2021-12-26
放假到Mikiki行下, 晚飯時間周圍都排長龍, 見囍記車仔麵, 最少人就入去試下啦😗! 太懶唔想自選配料, 所以就點至尊車仔麵$61、囍記五寶麵$53、 罐裝可樂$3、 凍檸茶$3。🍜至尊車仔麵 ~ 韭菜餃、瑞士雞翼、蘿蔔、辣魚蛋、豬頸肉、貢丸條,油麵、腩汁加辣汁, 又大碗又多餸, 但整體味道普通。 🍜囍記五寶麵 ~ 紫菜、流心蛋、牛肚、花枝條 、辣魷魚,菠菜麵腩汁加沙嗲汁, 平時我多數點油麵, 今次試下菠菜麵,原來我不太喜歡, 口感軟淋淋,與湯底不太夾🤔。 最喜歡辣魷魚, 爽脆美味。 湯底方面,我食唔到沙嗲汁的味道。 🥤罐裝可樂 & 凍檸茶 ~ 食車仔麵, 永遠覺得可樂和凍檸茶是最夾的😁。整體味道普通, 我見到當晚還有車仔麵邊爐, 有興趣可以一試☺️。
至尊車仔麵
囍記五寶麵