2020-11-06
早幾個月之前去過粉嶺幫襯過呢間阿四車仔麵, 覺得個服務質素都非常之有水準。 今日經過旺角,見到佢嘅分店, 旺角分店嘅裝修比粉嶺更加精緻美觀,就決定再次幫襯。同朋友兩個人點左兩個車仔麵+3個小食,非常之飽, 非常之滿足。我自己就點左招牌面,招牌面有九個餸; 魚蛋、魷魚、豬皮、滷大腸、雞翼尖、蘿蔔、滷水蛋、瑞士雞翼、豬紅。 每個餸都有幾舊, 目測好似每樣幾舊仔, 但食晒會好夠飽。 - 魚蛋好彈牙, 偏大粒, 小小咖喱味,唔錯!- 雞翼尖滷水汁老得好入味,「妹一妹」就將隻雞翼尖食得乾乾淨淨- 瑞士雞翼都同雞翼尖一樣好入味,大大隻!除咗車仔麵嘅餸之外,我哋仲嗌咗小食,有炸燒賣,炸豆腐,同埋炸墨魚卷。出面食過炸燒賣都好多次,但呢間車仔麵炸嘅燒賣唔會好乾身,非常之好食!唯一覺得麻麻哋嘅就係個「麻辣醬」唔夠辣亦唔夠麻, 最鍾意食辣嘅朋友可能會有少少失望!整體來講,通常食呢啲車仔麵,餐廳嘅環境亦都比較普通,相比之下呢間餐廳無論裝修,食物質素,服務態度屬於高水準之作,真心推介!
- 魚蛋好彈牙, 偏大粒, 小小咖喱味,唔錯!
- 瑞士雞翼都同雞翼尖一樣好入味,大大隻!