2022-01-23
今次比朋友帶去食日本野,入到去依間餐廳,第一下真係哇一聲,因為真係好似去左日本咁!! 超級靚啊~~~ 😍😍😍不過今次朋友話帶我食鰻魚飯喎... 心裡有點沉默,因為我係唔食鰻魚飯的 ~ 點解? 因為香港大多數都係大陸鰻,好重泥同血味,聽講放血時處理不好就會這樣,每次食都想嘔㗎!! 不過佢話依度既鰻魚真係日本送過來,仲要係 「活 鰻 現 燒 」! 等我就試下佢有咩分別啦!!!🥴鰻魚燒到表面保持到脆身,肉唔算厚,食落去有點即溶既感覺~ 加上佢地秘製既醬汁,鰻魚的油脂加上醬汁既融合,一口一口既日本飯,不知不覺就食曬啦~~ 之後仲點多左一件手握大拖羅壽司點綴一下,完美既收場~~ 今次真係令我對鰻魚改觀~ 大家要試記得要BOOK 位啦~ 因為好限量㗎,仲有好多個位可以打卡,當去轉日本LU~~~ 開心曬😚😚