同一大班朋友食野有時真係好難諗食咩好~今次去完沙田踩單車正好就去到河畔花園o個頭,即刻係哩區試左間新式越南菜 - 越男仔!平時食開越南野都係離唔開越南春卷同串燒等等,估唔到今次叫左一啲新穎配搭都幾有驚喜~招牌原隻魷魚釀咖哩炒飯真係好足料!好似平時比較少食既檬紙卷都有好多款式,幾有驚喜。我地除左試左燒吞拿魚檬紙卷外,店員仲推介左我地食海膽檬紙卷,啲海膽食落好有口感,一份真係唔夠皮!一大班人食野最驚唔夠分,所以我地另外都叫左珍寶拼盤B,特別推介佢既芝心蝦多士,以為兩件事唔Match但咬落唔會覺得好突兀。自己平時好少食蔗,但佢既順化蔗蝦真係好甜~鐘意食串燒既真係必食串燒菠蘿!!真係燒得好入味,啲菠蘿汁鎖哂係啲菠蘿肉到,咬落真係啖啖汁,超正!臨走前都有叫番杯越式咖啡,慢慢滴要等15-20分鐘先飲~耐心等待換來香味十足既好咖啡。完滿咁完成左今次既單車聯誼,去開沙田區既不妨過黎食下,真心有驚喜~

2018-05-26
1 分鐘 (堂食)