2016-03-18 630 瀏覽
早幾日聽朋友講 係網上見到話觀塘之前有間車仔面好好食汁左 e家開反 難得有早收 即刻就去朝聖! 間野就唔難搵慨 係同地鐵站有點遠同係斜路 去之前請做足心理準備! 門口都易認 幾出位下! 姐係咁 e間食店都算良心食店!學生25蚊1面3餸加包野飲都係25蚊 !真係幾抵食!食店本身3餸面都要30蚊!佢送包野飲再減5蚊比學生!真係好好 !可惜我唔係學生!正題啦入! e碗面有豬皮 魷魚 豬腸 牛腩 加秘制辣椒醬同油面(車仔面必食)!先講豬皮 唔會係淋到爛 岩岩好 有少少咬入 勁入味! 豬腸冇鹵得太咸 同又夠淋 魷魚 就反而覺得冇咩太特出 但都ok慨! 牛腩就唔得 唔夠淋 有渣 同唔夠入味 油面 煮得岩岩好!冇怪味!秘制辣椒醬 唔係死咸辣 係甜辣 十分起口 不過 辣都足架 唔食得就唔好問店員拎咁多! 免得做浪費丫! 湯底都教得好好 同辣椒醬 混合左互相輝影 成碗野閃閃發光! 最後 大家叫野食要係門口叫左面底先再叫餸!唔好心急丫 支持本地店鋪丫!

門口都易認 幾出位下!
!可惜我唔係學生
正題啦入!
先講豬皮 唔會係淋到爛 岩岩好 有少少咬入 勁入味!

豬腸冇鹵得太咸 同又夠淋

魷魚 就反而覺得冇咩太特出 但都ok慨!

牛腩就唔得 唔夠淋 有渣 同唔夠入味

油面 煮得岩岩好!冇怪味!
秘制辣椒醬 唔係死咸辣 係甜辣 十分起口
不過 辣都足架 唔食得就唔好問店員拎咁多! 免得做浪費丫!

湯底都教得好好 同辣椒醬 混合左互相輝影
成碗野閃閃發光!
2016-03-11