係荔枝角返工,想坐得舒服既來來去去都係得幾個地方,所以今日又行左黎D2。呢間台灣雞想食好多次,今日終於都行埋去喇! 見個 menu 其實選擇唔多,主打都係雞,唔食雞既就唔好諗喇,最後我叫左個"1人餐"既胸腿各一半+任選3個配菜,加拉麵再加左一杯薑母奶茶。因為佢係 a kind of 涼拌既種類,所以兜嘢係唔熱既,啱夏天食,入面包括有雞、西蘭花、芭樂、百頁豆腐、拉麵,揀左阿土醬走辣。D雞肉係實肉,唔係林肉散肉果D,質感唔錯,有麻油香味,西蘭花算係爽身,芭樂算幾甜,百頁豆腐個質感其實有D似魚肉既,成件事係靠個醬,有好輕微既梅子酸味,食緊果時感覺係清新既,但2個鐘過後又其實會覺得好重味。而杯奶茶就嫌佢薑味不足,奶味多茶味少。Lunch 用70蚊食呢餐唔可以話物超所值,只可以話一試無防。

2018-05-04