2022-07-22 458 瀏覽
講起跑馬地通常會覺得無咩行,但原來呢區都有唔少特色Cafe,【Little Lucies】係一間西餐廳,提供意粉、薄餅、炸雞、炸魚薯條、漢堡等不同選擇。餐廳以綠色大自然為主調,用上木系餐枱座椅、周圍擺放唔少綠色盆栽植物:仙人掌🌵,設有室內及室外座位,充滿田園風情,感覺回歸大自然,喺隱世嘅秘密花園!🍝Linguine Blue Swimmer Crab Pasta蟹肉份量適中,蒜香味濃郁、橄欖油同蒜相輔相成,成個感覺好match,可能加入白酒關係,意粉醬汁偏稀,但味道仍然覺得豐富🍟🍔Butter Milk Chicken Burger漢堡賣相非常吸引,雞扒大塊到突晒出嚟!! 咬落仲係脆口多汁👍🏼🍹Good Morning Hong Kong幾好飲,配料亦多,分別有香蕉、雜莓、希臘乳酪、蜜糖及橙汁🍹Chocolate Banana Milkshake 杯飲品勁遲嚟,等咗超過半個鐘,催咗2/3次先到,味道普普通通👍🏼室外座位有多部大風扇,夏天都唔怕流汗💦👎🏼上菜速度稍慢👎🏼突然落雨,戶外帳篷邊漏水,客人需要轉坐入面📍Little Lucies (跑馬地)跑馬地成和道18號津懋花園地下A舖屋

🍟🍔Butter Milk Chicken Burger

🍹Good Morning Hong Kong
幾好飲,配料亦多,分別有香蕉、雜莓、希臘乳酪、蜜糖及橙汁

🍹Chocolate Banana Milkshake

👍🏼室外座位有多部大風扇,夏天都唔怕流汗💦
👎🏼上菜速度稍慢
👎🏼突然落雨,戶外帳篷邊漏水,客人需要轉坐入面

📍Little Lucies (跑馬地)
跑馬地成和道18號津懋花園地下A舖屋
2022-06-03