跑馬地格調馬來西亞菜🇲🇾 [九雲居]餐廳裝修風格走工業風 🔨裝修燈光極具東南亞風味入邊仲有啲馬來西亞既壁畫 🎨感覺真好似去咗旅行🧳用料靚之餘仲好有特色 主打東南亞菜式🇲🇾晏晝仲有邊爐打既添🍲Lunch Set一個價錢仲包曬主菜小食同野飲添🥤🌟Lunch Set ($128) 海南雞飯 🐥雞肉好滑嫩 而且仲去晒骨添主要靠醬汁調味 醬汁酸酸甜甜好開胃🤤淡淡既油香飯 分量仲啱啱好😋福建肉骨茶🍖福建肉骨茶🍵有大家習慣熟悉嘅藥膳香味但係我覺得可以濃啲就會正啲🤣 反而胡椒同蒜味較為特出排骨足料🍖肥瘦都適中而且仲有啲金菇係個底 吸晒啲湯送飯一流🍚香茅雞翼🐥香茅味夠濃 外皮香脆 雞中翼隻隻都大大隻 仲唔會覺得好油添🤩炸春卷🫔即叫即炸外皮香脆 入面有少少咖喱味嘅配料🥘越南滴漏咖啡☕️ 咖啡有驚喜苦酸適中 飲落去好順口😚味道 7/10環境 8/10推介程度7.5/10📍九雲居 (跑馬地)跑馬地奕蔭街13-15號景怡大廈地舖
跑馬地格調馬來西亞菜🇲🇾 [九雲居]
Lunch Set一個價錢仲包曬主菜小食同野飲添🥤

🌟Lunch Set ($128)
海南雞飯 🐥

咖啡有驚喜苦酸適中 飲落去好順口😚

味道 7/10
環境 8/10
推介程度7.5/10

📍九雲居 (跑馬地)
跑馬地奕蔭街13-15號景怡大廈地舖