2004-12-13
今日廿人黎食lunch buffet, 職員幫我地分開左三張枱, 兩張坐九個人, 一張坐兩個人.呢個安排都幾令人震驚, 果張二人枱只係細細張感覺完全係自己響到撐枱腳.後來我地自己要求坐埋一齊先冇令其中兩人咁陰公.呢到d service都幾唔得, 唔refill水, 冇人收碟要疊上去.而且好多碟未洗乾淨, 一係有跡一係直情有d乾左既送痴響到.野食黎講更加大失所望, 除左魚生幾肥美, 燒牛肉好食之外. 蠔好腥(一入到黎未坐低就聞到), 甜品又唔掂.上年黎食過, 對佢地d熱盤冷盤都冇咩要求, 不過食過佢地既chesse cake真係頂呱呱.就算係普遍cake都做得好出色.但今次食咩都係mosse, 但有好多款選擇. 不過全部都係麻麻地囉.有個chesse cake同上年食過既唔一樣, cheese味唔重好重奶味, 餅底只係普通既朱古力蛋糕.第一次食buffet唔會捧住個肚走仲要唔飽.上次黎都話想食多次, 今次就覺得唔會再有下次.又可能今日好full, 有個團體book左180幾位, 環境超級嘈好似去左酒樓咁.其實只係睇個景, 不過咁樣不如上山頂到睇.
後來我地自己要求坐埋一齊先冇令其中兩人咁陰公.
而且好多碟未洗乾淨, 一係有跡一係直情有d乾左既送痴響到.
就算係普遍cake都做得好出色.
第一次食buffet唔會捧住個肚走仲要唔飽.
上次黎都話想食多次, 今次就覺得唔會再有下次.
其實只係睇個景, 不過咁樣不如上山頂到睇.