2021-06-02
同足球迷朋友慶祝生日,就請佢黎呢間足球主題餐廳食生日飯,身為阿仙奴粉絲既佢,見到餐廳掛滿波衫,非常興奮。我哋假日中午去有lunch set可以選擇,當然亦都可以選擇散叫,食物嘅款式都幾多。我哋叫咗兩個lunch set ,另外叫咗沙律同小食蟹肉芒果木瓜牛油梨沙律好多蟹肉鋪咗喺面頭,蟹肉都幾鮮味,芒果、木瓜同牛油梨切到細細粒,方便入口,撈埋一齊食,味道清新,酸酸地幾開胃,天氣熱整返個沙律食就啱晒。法國鵝肝香蒜麵包鵝肝煎得啱啱好,表面幾香脆,裏面軟腍腍,啖啖油香,面頭有啲黑醋汁,酸酸甜甜,連埋香蒜麵包一齊食,食落冇咁漏。Lunch set包左餐湯同蒜蓉麵包,今日嘅餐湯係南瓜湯,南瓜味道幾濃,口感creamy。蒜蓉麵包軟熟,好香牛油味。Lunch set方面,我叫咗脆炸吉列美國大雞髀扒,雞髀扒大大塊,表面炸得香脆,吉列脆漿薄薄一層,唔會好油膩,雞髀扒一切開有肉汁流出黎,肉質軟腍juicy,點埋旁邊酸甜既沙律醬,食落冇咁漏岩岩好,配菜方面可以選擇薯菜/意粉/飯,我就揀咗薯菜,原來係紫薯蓉,口感軟滑得黎,都咬到少少紫薯粒,而且紫薯味都幾甜幾濃,唔錯~朋友就叫咗燒可持續石斑魚配法式龍王湯,試咗朋友
我哋叫咗兩個lunch set ,另外叫咗沙律同小食
蟹肉芒果木瓜牛油梨沙律
法國鵝肝香蒜麵包
朋友就叫咗燒可持續石斑魚配法式龍王湯,試咗朋友仔少少,石斑魚外皮煎得香脆,肉質厚實冇骨,一啲都唔腥,龍王湯幾足料,飲湯嗰陣撈到唔少海鮮,個湯幾鮮味,同個魚一齊食幾夾,朋友就揀咗意粉作為配菜,係蕃茄意粉,意粉軟硬適中,沾滿蕃茄蓉,酸酸地幾開胃。
朱古力三重奏心太軟(另加$12配Dreyer’s雪糕)
女仔果然有兩個胃,食完咁多嘢都仲想食個甜品,心太軟外層軟熟,裏面都幾流心,朱古力味香濃,唔會好甜,配埋雪糕同忌廉一齊食個味道好夾。
午市套餐仲包杯餐飲,我哋都叫咗杯凍檸茶作為今餐圓滿嘅結束。