2022-08-10
近排皮膚比較乾燥,敷極面膜都無用,聽説食桃膠勝過敷十片面膜,但整桃膠工序比較繁複,好彩俾我發現觀塘工廈有間甜品店,專售每日鮮製既燉糖水同燉湯,好輕易就可以養顏補身。外賣同堂食都可以,呢到既座位都好打卡able架!燉糖水有成45款,真係花多眼亂,配料可選燕窩、桃膠、雪燕同雪蓮子。係呢個時候,我既選擇困難症又發作,經一番思考後,就簡左招牌椰汁燉桃膠雪燕蓮子(700ml),估吾到咁足料,每一啖都滿滿配料,真係十分滿足!而燉湯都有十幾款,每款都有不同功效,可以按自己需要選擇。見到有北海道3.6牛奶燉花膠,花膠又係養顏恩物,即刻order返碗先,雖然size吾算大碗,但入面有一隻大花膠,入口充滿奶鮮香氣、黏黏的,感覺真材實料。最後仲買左兩樽北海道3.6牛奶燉蛋白,口感好滑溜,牛奶味香濃,美白潤膚佳品。另外,還有麻辣小食,喜歡吃麻辣的,可以試試!