身為港島人嘅我實在極少去屯門,但去開屯門frd子屋企house warming,就去佢屋企附近商場打下邊爐,估唔到屯門嘅非連鎖店,都係唔錯選擇😀😀湯底🍲: 我哋叫咗半隻雞嘅椰子雞湯煲($208),湯底果然足料,除咗有半隻雞之餘,仲有好多椰子,夜香味好重,打邊爐之前飲啖靚湯就啱晒😁 仲有白蘿蔔紅蘿蔔粟米等等嘅配料,淨係食湯料都飽左三份一🤣自家製脆炸有骨黃門鱔魚皮🐟($88): 呢個真係超級超級推介!不嬲打邊爐我都必點炸魚皮嘅,但呢個係有骨嘅黃門鱔魚皮,佢係比平時嘅魚皮厚身好多,雖然有骨但一啲都唔會硬,炸到非常鬆脆,點湯食真係一流😍😍😍手打鮮蝦丸🦐($98/8粒): 本身叫嘅時候覺得價錢都唔平,但嚟咗之後就覺得值得,因為啲蝦丸係勁大粒,而且勁彈牙,係高質嘅手打丸👍🏼手工黑松露餃🥟($78/4粒): 本身掙扎緊要雲吞定水餃,但既然有黑松露餃比較特別,就試吓佢啦!餃子同蝦丸一樣都係大大粒脹卜卜,入面包滿晒撈左黑松露嘅豬肉,黑松露味唔算超級突出,但同餃子皮一齊食非常之夾😋😋美國黑毛豬卷🐷($78): 今次朋友唔食牛嘅,所以叫咗豬肉片,豬肉片烚熟唔會鞋,正常發揮爽口白魚蛋🍢($68): 魚蛋有八粒

爽口白魚蛋🍢($68): 魚蛋有八粒咁多,而且真係做得到爽口,就算放喺個湯到好耐,都唔會話淥到淋晒

稻庭烏冬🍜($38): 每次打邊爐都要食一個烏冬埋尾,稻庭烏冬煙煙韌韌,淥一淥已經會朔晒啲湯,好味!