餐廳: 唇茶 (旺角中心第一座)
資訊:

2019-02-03 205 瀏覽
最近行街總有一間台式黑糖珍珠鮮奶係左近, 見到呢間主打手調茶, 每杯飲品都會加入桃膠, 幾吸引, 決定一試😎桃膠具有美顏功效, 女士們更加唔可以錯過! 呢間店的茶, 全部都係佢地逐款用唔同的組合去試, 調出最岩的份量和口味, 好有心❤️而且係採用冰糖, 唔用糖漿, 感覺健康D~🔸月滿花香 (M$28 L$32)🌹有桂花, 茉莉, 玫瑰, 配上烏龍茶🌱, 每一啖都帶出各種層次的花香味, 好清新, 最後會飲到烏龍茶的甘香~加入的桃膠都唔少, 足足佔了整杯的1/3, 口感都幾爽滑煙韌~😍店員仲會即時沖製, 最尾上蓋前, 會係茶面放埋3款乾花, 好靚, 岩晒打卡☺️👍🏻🔹迷人香六安 (M$24 L$26)係純茶來, 平時好少聽到呢款茶, 原來係綠茶+紅茶, 茶底好靚, 味道係比濃味的鐵觀音淡少少, 但會比普通紅茶更香, 中意品茶的人就岩晒😋我地揀了加黑糖奇亞籽, 聽講係富含多種營養素, 有助排毒瘦身嫁😂 飲落幾爽口👍🏻👍🏻(❗️P.S: 係門口見到做緊"學生優惠", 大杯減$6, 中杯減$4, 不過我地就當然享受唔到呢個promo啦XD🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♂️, 佢仲有個"早鳥優惠"(12pm-5pm),
而且係採用冰糖, 唔用糖漿, 感覺健康D~

月滿花香

🔸月滿花香 (M$28 L$32)

🔹迷人香六安 (M$24 L$26)

(❗️P.S: 係門口見到做緊"學生優惠", 大杯減$6, 中杯減$4, 不過我地就當然享受唔到呢個promo啦XD🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♂️, 佢仲有個"早鳥優惠"(12pm-5pm), 其實都唔早XD 指定純茶$20, 超抵呀!😮)

😋味道 8/10 😍回頭指數 8/10

🔴Follow Instagram: Foodmarker.hk
迷人香六安
2019-01-26