2010-07-12 153 瀏覽
每個夏天,西貢成為一眾好友的暢泳的好地方,在離開之前,一定會走入去整返個下午茶先走,好奇怪的係,明明個茶餐廳出品好有水準,價錢又唔太貴,在開飯的評價會那麼冷淡,是時候為好食店作一個小小的平反由於我們幫襯下午茶比較多,所以今次重點介紹下午茶的心水,就係炸雞比麵.炸雞比係即叫即炸,既香口又有壞舊感覺,個人認為拍得住紅磡時新快餐店水平,如果食出前一丁麵的話,就要加返$3西多士其實都是另一個好的選擇,$18就有可樂跟餐,還有不得不提的牛扒麵,牛扒煎得很香,很滑,薄薄的二塊感到十分可口,加上麵,真係一個好的下午茶餐讚完都要講下不好的地方,就係個湯太清淡,要加返辣椒油入去,先會覺得係good呢度的座位安排分吸煙(戶外).非吸煙(室內)兩種,愛狗人士喜歡坐在戶外,可€以一邊吃東西,一邊和狗狗玩,真係幾好的設計黎下次大家黎到西貢玩,真係要試下西貢小巴總站對開的越華茶餐廳,睇下我有無介紹錯丫

美味的牛扒麵
西多士大大件,無呃人
檸樂是檸底+可樂 +$3 值得
雞比大大隻+加杯凍檸茶 正
2010-07-11
5 分鐘 (堂食)
美味的牛扒麵
西多士大大件,無呃人