2019-01-26 541 瀏覽
平時午餐經開這家越南小店都見到full,今日難得見到有位,即刻入去試下。小店座位不多,比較逼夾,墻上掛滿漂亮的食物圖片,感覺colorful。招牌孖寶湯河粉,包括牛肉、牛丸、牛腩片、扎肉。湯碗不算大但很深,驟眼看以為麺不多,但結果吃極都有,份量很足。第一啖湯喝下去,好甜,但感覺又唔似完全係牛骨的肉味那種甜,有點帶點菜蔬的清新的甜。香茅豬扒湯河粉, 豬扒香口, 份量都頗大。香茅豬扒煎蛋飯,有趣的是用紙盒裝, 明明是堂食...不過賣相都幾吸引人。麻醬雞肉米紙卷, 就是追求一個"清"字, 大量的蔬菜感覺健康, 不過如果作為小食來講價錢就有點貴了, HKD65, 但如果當主食計, 估計好快又會餓, 只適合小鳥胃的人。結論是可以回頭, 但沒有迫切想要回頭。

香茅豬扒湯河粉, 豬扒香口, 份量都頗大。

結論是可以回頭, 但沒有迫切想要回頭。

2019-01-21