2017-05-08 114 瀏覽
今次係尖沙咀食呢間越南菜,位置都幾隱閉,入到去個裝修都好有越南風格。半開放式廚房可以見到店員整野飲,牆身掛左好多唔同嘅畫,好有style。大娘蒸粉包入面有豬肉碎、紅蘿蔔同雲耳。面層鋪有小量炸蒜同蔥,外面就用粉皮包,好簿!有d似粉菓,食落既感覺都幾特別,肉碎都好夠味,口感好豐富。自家製海鮮網春卷炸到卜卜脆,外脆內軟。入邊有魷魚、蝦、紅蘿蔔同豬肉等等。食落去好香口,好似炸魚柳咁。點埋沙律醬,味道好搭!脆皮蝦卷撈檬蝦卷面用腐皮包住,炸到脆身,入邊有攪碎左既蝦蓉,食落脆身好似薯片咁。檬粉食落唔會太稔身,仲有椰菜絲、青瓜絲同紅蘿蔔絲,配埋酸汁撈嚟食一流。酸酸甜甜好開胃!牛油雞翼表皮係用油炸,一上有好香既蒜同牛油味。味道有d似蒜蓉包,即炸即上台。炸到熱辣辣,食落去辣口,都幾入味。雞肉又唔會太老,可以一試😋越南椰青 原個椰子上,飲落好涷好清甜。椰子味好重,飲完都仲有陣椰子味係口到,飲完仲可以食埋d肉 。下次經過想食越南野都可以再嚟食!
大娘蒸粉包
自家製海鮮網春卷
脆皮蝦卷撈檬
牛油雞翼
越南椰青

下次經過想食越南野都可以再嚟食!