2018-05-08 78 瀏覽
今晚放工想去中環飲杯野,去左附近一間素食西餐食個晚飯,樓上餐廳店內放滿鏡子,貫徹餐廳名字Mirror Vegan Concept, 滿有情調。菜式我地點左一個小食、兩碟主菜、兩杯飲品。炸薯波配黑松露醬炸得金黃而且上菜時熱辣辣,配上濃郁的黑松露醬好美味呀,另外也有附上茄汁。其中一個意粉係蒜片意粉雖然是素食,沒有肉類調味,但呢碟意粉蒜香味好濃,帶有少許辣味,調味恰到好處,連蒜片跟意粉一啖食落口,蒜香充斥整個口腔,好食!但建議可以加少許番茄令整體顏色更豐富。另一個係焗雜菜青草醬長通粉,呢個不得了,新鮮滾熱辣焗好上菜,上面有香脆的面包糠,下面係青草醬雜菜長通粉,醬汁好creamy好rich❤️雜菜有西蘭花、露筍、青瓜等等,長通粉沾上濃郁的青草醬食落口,好滿足呀~飲品就點了Paloma 同榛子LattePaloma 酒精濃度高,配上清新的西柚味,最適合吃完意粉品嘗~呢餐每人二百拎蚊左右,之後再去下一場😌
今晚放工想去中環飲杯野,
去左附近一間素食西餐食個晚飯,

菜式我地點左一個小食、兩碟主菜、兩杯飲品。

其中一個意粉係蒜片意粉
但建議可以加少許番茄令整體顏色更豐富。
蒜片意粉

另一個係焗雜菜青草醬長通粉,呢個不得了,
新鮮滾熱辣焗好上菜,上面有香脆的面包糠,
下面係青草醬雜菜長通粉,醬汁好creamy好rich❤️
焗雜菜青草醬長通粉

飲品就點了Paloma 同榛子Latte
Paloma 酒精濃度高,配上清新的西柚味,
最適合吃完意粉品嘗~
呢餐每人二百拎蚊左右,之後再去下一場😌

2018-05-08
蒜片意粉