2023-12-24
聖誕前約左新朋友搵食加提前慶祝聖誕,緊要搵個好地方食好西傾下偈😎 機緣巧合下搵到呢間隱世火鍋私房菜,環境認真一流,場內座位不多,唔會好嘈,最讚是個抽風機係裝響個爐旁邊,超細心,好加分👍🏻湯底好多選擇,我地就揀咗蕃茄薯仔🥔豬骨湯,打邊爐熱氣呢個湯底潤返下啱哂‼️勢估唔到個湯係超好味清甜,仲要勁足料,我地先飲湯再打邊爐,差D好味到飲哂個湯😂打邊爐點少得靚肥牛,手切頂級霜降肥牛,紋理分明,新鮮肉嫩,略略灼熟就食得,牛味重,入口即溶,超級正👍🏻👍🏻👍🏻 大推!店家推介黃金即炸響鈴,一上枱就食得,香脆熱辣,咸蛋蛋黃醬包著響鈴一齊炸,邪惡指數達到頂點,有幾邪惡就有幾好味,勁讚👍🏻另外我地仲點了椒鹽粟米及手打蝦滑,都好味但未夠之前介紹幾款咁驚喜,呢餐認真美味指數已達至滿分💯,埋單仲有糖水送,好窩心,唐坊食物及環境位置都令我地相當滿意,已加入encore系列啦!