2016-11-25 223 瀏覽
觀塘一向好多隱蔽好餐廳,又比我發現一間,街鋪打邊爐想要高質素就越來越貴,這餐廳價錢上我覺得唔算特別平,但食物非常有質素,所以食過之後我都即時大力推薦比身邊朋友。全日免小食、免加一錢,不過醬料要$18位,要咩自己選。而湯底都係自選,我地最簡單要個皮蛋芫茜湯,雖然簡單但好足料,味道亦好濃郁。2個人打邊爐其實食唔到太多野,但牛肉一定要點,手切牛肉好大碟$2xx價錢合理,未食見到牛肉顏色好靚,好精彩啊。手切牛厚薄剛剛好,滾大約30秒左右,變色即刻食得,牛肉口感好鮮嫩,好重牛味,好好味 ~好好味~好好味(重要事要講3次)哈。稻庭烏東亦都係唔洗滾好耐,食落口好滑,好有咬口,配牛肉一齊食一流。自家製手打丸,2個人食量唔大但乜都想試,三色丸最好,每款三粒、大大粒。其中蝦丸真係食到大大粒蝦肉係入面,好香蝦味,非常彈牙。最後點少得食菜同蘿蔔,咬落口充滿曬d湯汁味道,好正。初初以為點左好少野,但2個人都飽到抱住個肚走,見到隔離枱叫到成枱食物,好多我都好想試,下次一定要約多d人再去,不過一定要book,我個日平日7點到,最後一張細枱比左我地,見到後面有幾枱要係出面足足等左成個鐘,所以食好野一定要訂枱是常識吧。